Muskelsvind

Muskelsvind er en meget bred betegnelse af sygdomme, hvilket alle har til fælles at ens muskler bliver svage, og svinder ind. Min sygdom hedder Spinal Muskelatrofi Type 2, den sidder i rygmarven og skyldes en påvirkning i nervecellerne.

For mig betyder det helt konkret, at jeg ikke kan gå og er kørestolsbruger. Jeg lider ligeledes af vejrtrækningsproblemer, og har som følge af det en respirator. Min respirator er kun forebyggende for mig, således kan jeg stadig selv trække vejret i en periode, men respiratoren hjælper mig til at undgå lungebetændelser og andre lungesygdomme, hvilket jeg ellers uden respirator, ville være i større risiko for at blive ramt af. Derudover betyder SMA2 for mig, at jeg er ryg-opereret og har nogle jernstivere inde i ryggen, til at rette rygsøjlen op. Afslutningsvis har jeg en mavesonde, hvilket hjælper mig med at få supplerende mad hver dag, så jeg ikke er tvunget til at skulle bruge 3-4 timer af min hverdag på at spise, da dette ikke går særlig stærkt.

Min muskelsvind gør også, at jeg har en masse hjælpemidler omkring mig, dette indbefatter blandt andet også at jeg har en hjælper omkring mig 24 timer i døgnet, som dels er der for overvågning af respirator, og for det andet at støtte mig med de praktiske gøremål i min hverdag.

Læs mere på: muskelsvindfonden.dk