Et liv med muskelsvind

Jeg er startet med at dyrke mindfullness

Jeg har igennem de sidste uger, læst mig igennem en bog om mindfullness. Som den opmærksomme læser nok kan huske, nævnte jeg noget om, at jeg ville starte med noget mindfullness for noget tid siden. Det har jeg nu gjort og føler faktisk, at jeg er blevet væsentlig klogere på livet.

Jeg har tidligere prøvet mindfullness, dog i mindre grad, hvor man blot har lyttet til nogle lydsessioner, hvorpå man følger nogle øvelser. Dette er første gang, at jeg læser om det, begynder at forstå, forholde mig til teorien og de øvelser man laver. På sin vis minder mindfullness og coaching om hinanden, og på andre områder er det to vidt forskellige basale tankegange. De minde om hinanden, på den måde, at man i begge tilfælde ønsker at opnå en ønsket tilstand, men adskiller sig på måden, hvorpå man opnår det på. Det er i hvert fald sådan, som jeg ser tingene.

Det jeg primært lærte var, at mindfullness handler om at give slip, og være tilstede i nuet. Tænker du blandt andet over hvordan du spiser? Hvordan maden smager og hvilke bevægelser du laver, eller sidder du gør det som en rutine, mens du har din opmærksomhed rette andet steds?

Jeg prøvede en aften, at rette al opmærksomhed på det jeg spiste, de bevægelser jeg gjorde mig, samt alle dufte og sanseindtryk på det jeg indtog. Dette førte til, at jeg fik en helt anden oplevelse og min optøede Knorr lasagne fra fryseren. Dette var virkelig en øvelse, som alle kunne gøre sig og mange vil finde store glæde i livet, ved at gøre dette, ikke kun når det drejser om mad, men også andre ting i hverdagen.

Det er dog ikke altid, at det lykkedes. Ofte begynder man at tænke på andre ting, imens man er i gang. Da jeg lavede øvelserne i den omtalte bog, skete det for mig rigtig tit, at tankerne kom et andet sted hen. Men her er det vigtige, at man faktiske opfanger at tankerne er et andet sted, for ved at du har opfanget det, så har du været nærværende i dine tanker, om at de ikke har været hvor hensigten var tiltænkt, derefter leder man tankerne tilbage igen på at være nærværende. Dette havde jeg ofte problemer med, hvilket er helt naturlig, men efter at have opdaget den omtalte situation, gik jeg fra at være dømmende omkring mine vandrende tanker til at acceptere dem.

Jeg føler. at jeg er blevet klogere på mig selv ved hjælp af mindfullness. Så en klar anbefaling herfra. Husk ikke at drømme om lykken, men find i stedet den lykke, som du har i dig allerede nu.