Et liv med muskelsvind

Lyt til din krop – Så skal det nok gå godt

Hen over de første påskedage, har jeg været ramt af noget der mest af alt lignede en influenza. Det startede tirsdag, hvor jeg i løbet af dagen fik ondt i øret, som havde jeg fået træk. Mine lunger var ikke helt tilfredse med tilværelsen, maven knurrede en smule og trætheden meldte for alvor sin ankomst. Jeg valgte herefter straks og nedsætte aktivitetsniveauet og lytte til min krop.

Jeg har ikke været ’rigtig’ syg med indlæggelser i omkring 4 år, hvilket er et rent mirakel når man ser på min historik for selv samme. Så snart ovenomtalte symptomer viser sig, begynder alarmklokkerne straks at ringe, på grund af den erfaring jeg efterhånden har erhvervet mig gennem livet.

De 4 år har fået mig til at give den lidt længere line, med hensyn til at gribe knoglen og straks ringe til lægen. Grunden til, at jeg dog har kunne gå de 4 år uden indlæggelser, er at jeg er blevet bedre til, at være opmærksom på mig selv og min egen krop – dette betyder også, at jeg er blevet meget bedre til at sige fra, så snart jeg mærker de mindste symptomer på sygdom. Kort sagt, kan man altså sige, at jeg er blevet meget bedre til at imødekomme det i opløbet, hvilket er meget vigtigt når man har muskelsvind.

Jeg er heldigvis så privilegeret, at jeg selv kan strukturere min hverdag i, en ret stor grad, sammenlignet med andre. Det er noget, som jeg virkelig har brug for og noget som i den grad er med til at reducere mit antal af sygedage.

Jeg tackler det forskelligt når jeg mærker symptomer, men i denne omgang har jeg taget det mere alvorligt, end jeg længe har gjort. Dette har betydet, at jeg har været en del sengeliggende de sidste par dage, men derfor også er blevet hurtig frisk igen.

I må alle have en rigtig god påske – heldigvis kan jeg nu fortsætte mine påskeplaner i fuld fart.