Et liv med muskelsvind

Ny afslappende hobby

Efter jeg er stoppet med at læse, eller faktisk måske imens jeg læste til lærer, har jeg fundet mig en ny afslappende hobby. Jeg er begyndt at læse bøger, faktisk nyder jeg det mere end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Jeg har aldrig rigtigt været typen, som læste en bog frivilligt. I skolen læste jeg selvfølgelig lektier og de bøger man skulle, men aldrig har jeg af egen fri vilje startet rigtigt med at læse en bog af ren og skær lyst. Jeg så det simpelthen altid som en ting, der bare skulle overstås. Min mor læste mange bøger derhjemme, men jeg sad egentlig altid bare og tænkte hun var vildt mærkelig, fordi jeg syntes bøger var vildt kedelige. Sådan tænker jeg måske egentlig også stadig om mange bøger, men dengang var det virkelig alle genre af bøger, hvor jeg tænkte sådan.

Jeg har altid læst en del artikler og nyheder, derfor har jeg heller ikke været dårlig til at læse. Men under studiet læste man simpelthen dagligt så meget, at jeg nu er langt bedre til det og jeg bare læser langt hurtigere, hvilket jeg tror er en kæmpe faktor, for jeg faktisk er fortsat af egen fri vilje og egentlig nyder det. Derudover fandt jeg også ud af, at det var en rigtig god måde for min krop at slappe af på, mens jeg stadig brugte mig selv, jeg kan her både udfordre mig selv og blive klogere på samme tid. Hjernen bliver her stimuleret på en måde, hvor det intet kræver af min krop, hvilket kan være en rigtig god ting når man har et fysisk handicap, for at føle dagen er brugt godt og man samtidig har passet på sig selv.

Det jeg læser, er mest selvbiografier. Det kan være alt fra omhandlende sport til noget med handicap. I januar læste jeg bogen bag filmen De urørlige. Her lyder min anbefaling dog, at man bare skal nøjes med at se filmen. En klar anbefaling herfra går dog til bogen “Laughing at my nightmare” af Shane Burcaw. Det er en selvbiografi af en amerikaner med samme muskelsvind som mig, egentlig vil jeg dog kun anbefale den, fordi han skriver pisse godt og er vildt dygtig.

I denne måned ville jeg gerne læse noget coaching relateret, derfor har jeg netop læst Ulrik Wilbeks bog ”Motivation – i medvind og modvind.” En rigtig god bog, som gav mig lige det jeg havde brug for midt i en kold og mørk vintertid. Hvis du har et forslag til andre bøger jeg skal læse, så meld det gerne lige ind.